byliny holenderskie

byliny holenderskie

Jego charakterystyczny smak równoważy hot chilli i przyczynia się do skomplikowanych, wielowarstwowych smaków wielu potraw w kuchni Azji Południowo-Wschodniej.

Jak długie, cienkie, szaro-zielone liście są twarde i włókniste, zewnętrzne liście i wierzchołki są zwykle posiekane bardzo drobno lub usuwane z naczynia przed serwowane jest. Podstawa jest często szlifowane. Citral, olejek eteryczny również w skórki z cytryny, jest składnikiem odpowiedzialnym za jej smakiem i aromatem.

byliny holenderskie

Trawa cytrynowa, znany również jako Tatarak a czasami nazywany Fever Trawa na Karaibach, mogą być używane jako lekarstwo na ague, gorączkę i przeziębienia.

Filipiński pomysłowość przyniosła napój komercyjny wykonany z trawy cytrynowej. Koncentrat składa się z trawy cytrynowej soku i cukru Muscovado butelkowane w atrakcyjnym wyglądem.

byliny holenderskie

Niedawne badanie przeprowadzone przez Żywności i Żywienia Instytutu Badań departamentu nauki i technologii (DOST) twierdzi, że każde 100g jadalnych tanglad podczas gotowania może zawierać maksymalnie 24.205 mikrogramów beta-karoten przeciwutleniacz, że naukowcy wierzą, że mogą pomóc w zapobieganiu raka , Kolejne badanie pokazuje, że olej DOST trawy cytrynowej ma potencjał jako lek przeciw tropikalnym oka keratomycosis, zapalenie rogówki, często związane z nagrywaniem lub nieostre widzenie.

Manny Montala jest webmasterem i jednym z jego zainteresowań jest zbieranie informacji o lokalnych roślin leczniczych, http://artdest.pl/destylatory – aparat do destylacji które można znaleźć w filipińskich roślin leczniczych cudów.

Artykuł dzięki: