
Chociaż niektórzy ludzie mogą potrzebować więcej tłuszczów nasyconych w diecie niż inne (ze względu na różne rodzaje nadwozia i wymagania metaboliczne), tłuszczów nasyconych jest niezbędne dla dobrego samopoczucia.
Jest to korzystne paliwo do swojego serca.
Zapewnia skoncentrowane źródło energii w diecie. To spowalnia wchłanianie, dzięki czemu można go już bez uczucia głodu.
To jest składnik budulcowy dla błon komórkowych i wielu hormonów.
Jest nośnikiem istotnych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, A, D, E i K.
Wszystko w Beef dobre dla ciebie?
Odpowiedź brzmi: wszystko zależy od tego, jak zwierzę jest podniesiony. Coraz więcej badań sugeruje, że wiele problemów zdrowotnych związanych z jedzenia wołowiny są naprawdę problemy z komercyjnie podniesiony, kukurydza karmione wołowiny.
Bydło ewoluowały przez setki tysięcy lat przez wypas na trawie w otwartych pastwiskach. Sześćdziesiąt lat temu, w Ameryce przemysł wołowiny zmienił tę naturalną metodę hodowli bydła na ich koncentrację w feedlots gdzie są tuczone na stałą dietę kukurydza i soja. Krowy karmione kukurydza rośnie od 80 do 1100 funtów w 14 miesięcy, natomiast w przypadku zwierząt karmionych trawą trwa 18-24 miesięcy. W rezultacie, kukurydza karmione wołowina się tak dużo szybsze i tańsze w produkcji.
Corn-fed bydła podano arsenał leków (takich jak antybiotyki), ponieważ są one ciągle chory. Bydło są przeżuwacze (ssaki, które przeżuwają pokarm – food regurgitated z żołądka do jamy ustnej) i są słabo przystosowane do jedzenia kukurydzy. Badania pokazują, że kukurydza karmione krowy przeprowadzenia znacznie bardziej odporne szczepy kwasu E.coli w ich żołądkach niż zwierzęta karmione trawą.
Corn-fed bydła są faszerowane hormonami wzrostu sprzyjające. Uważa się, że dzieci wchodzą w okres dojrzewania wcześniej niż kiedykolwiek wcześniej, ponieważ wszystkie hormony zużywają one od bydła handlowych i kurczaka.
Artykuł dzięki: